Jak udělat cool fotky na iPhone

Chcete-li dělat fotky na iPhone, není nutné být profesionální fotograf. Postupujte podle jednoduchých tipů, které popisujeme níže a vaše fotografie budou mnohem lepší a proces fotografování bude pohodlnější.

Dejte si pozor na světlo

Dávejte pozor na světlo: snažte se vyhnout oslnění a pozorujte slunce a další zdroje světla – protože mohou zničit i dobrou fotografii

Nejlepší momenty pro natáčení jsou ráno a večer. Mezi fotografy je dokonce i termín „zlatá hodina“ – první hodina po východu slunce a hodina před západem slunce. V poledne jasné slunce vede k záři a zároveň temnu, bez detailních stínů.

Pokud je to možné, použijte stativ

Pouze tímto způsobem se jistě zbavíte potřesení rukou a rozmazaných snímků. Existuje mnoho kompaktních stativů, které se snadno vejdou do batohu. Ano, a dobrý selfie lze udělat, pokud necháte iPhone na stativu a používat časovač.

Související obrázek

Nezneužívejte blesk

Doporučujeme vám velmi opatrně používat blesk na smartphonu. Může udělat víc škody než dobra, protože přidává zbytečné odlesky na fotografie.
I při slabém osvětlení je málo použitelný, zejména při fotografování objektů ve vzdálenosti jednoho metru. Je lepší přenést blesk do ručního režimu a používat jej pouze v extrémních případech.

Použijte mřížku k vytvoření kompozice

Nejjednodušším pravidlem kompozice je „pravidlo třetin“: pomáhá určit, jak rámovat fotku pomocí proporcí 9 čtverců. Je lepší umístit hlavní objekty fotografií na mřížkové čáry nebo jejich průsečíky.

Chcete-li tuto funkci zapnout v telefonu, přejděte na „Nastavení“, menu „Fotoaparát a kamera“ a klikněte na možnost „Mřížka“. Když se vrátíte k fotoaparátu, na obrazovce uvidíte slabě viditelnou mřížku.

Související obrázek

Funkce HDR

Když je funkce HDR zapnutá, iPhone pořídí tři fotografie najednou s různými expozicemi a poté je sloučí do jednoho. Výsledkem je, že fotografie jsou více nasycené a příliš lehká nebo tmavá místa získávají detaily. To platí zejména při fotografování za jasného poledne nebo při slabém osvětlení.

Zapomeňte na digitální zoom

Nikdy nepoužívejte digitální zoom. To nedává smysl. To je výhodnější dělat v grafickém editoru, tak to je absolutně není nutné zvětšovat objekt pomocí zoomu.

Stručně řečeno, každý pixel se v tomto případě několikrát zvýší, což velmi snižuje kvalitu obrazu. Navíc pomocí zoomu vy uměle omezujete zorné pole a riskujete ztrátou něčeho důležitého.

Výsledek obrázku pro zoom on iphone

Dálkové ovládání pomocí sluchátek

Používáte-li pro fotografování další příslušenství (například stativ), nezapomeňte se naučit používat sluchátka namísto spouště závěrky dálkového ovladače. Používáte iPhone na stativu s pružnými nohami.

Jakákoli změna hlasitosti u sluchátek EarPods a dalších sluchátek je novým rámcem. A je to velmi pohodlné.

Použijte dvě ruce

Pokud je to možné, snažte se držet telefon oběma rukama. Můžete také fotografovat pomocí tlačítek ovládání hlasitosti – to usnadňuje udržení rovnováhy.

Uzávěrka se ve skutečnosti uvolní pouze tehdy, když odstraníte prst z tlačítka na dotykové obrazovce. Udělejte tento pohyb co nejplynulejší a uvidíte, jak se zlepší kvalita fotografie. To je obzvláště patrné při fotografování v budově ve špatně osvětlených prostorách nebo s vícebarevným osvětlením.

Související obrázek